Uw viervoeter kan steeds rekenen op 

een vertrouwd gezicht met een warme aanpak, eerlijk advies en oog voor doorgedreven diergeneeskunde 

 

CONSULTATIE OP AFSPRAAK

 

U kan in de praktijk terecht voor een persoonlijke aanpak van alle medische zorgen voor uw hond, kat of knaagdier alsook met al uw vragen over voeding, tandverzorging of preventie van ziekten. Voor een vlot verloop van de consultaties zullen deze steeds gebeuren OP AFSPRAAK. MA-VR: 9-19u en ZA: 9-12u.

SPOEDGEVALLEN

 

Buiten de openingsuren is de dierenarts steeds telefonisch bereikbaar voor spoedgevallen (02/567.92.12) of wordt u in contact gebracht met de regionale wachtdienst.

MEDICATIE EN VOEDING 

 

Caro Deleener, onze goedlachse dierenartsassistente zorgt ervoor dat u snel medicatie en voeding kan afhalen. Een telefoontje of mail vooraf zorgt ervoor dat wij uw product met zekerheid op voorraad hebben. Zij is aanwezig op Ma: 16u-19u, Di: 8u-11u en 16u-19u, Vrij: 8u-12u.

MEDISCHE BEELDVORMING

 

Voor een doorgedreven aanpak beschikt de praktijk over zowel radiografie, echografie als microscopie. Met behulp van deze beeldvormingstechnieken kan worden gezorgd voor een meer gespecialiseerde diagnostiek en/of aangepaste behandeling van uw huisdier.

HOSPITALISATIE

 

Indien uw dier ernstig ziek is, kan een hospitalisatie noodzakelijk zijn. Dit kan zowel in de praktijk zelf als in een extra hospitalisatie-ruimte bij de dierenarts aan huis indien een observatie gedurende de nacht noodzakelijk blijkt . Op die manier kunnen we uw dier de beste zorgen toedienen.

GASANESTHESIE EN MONITORING 

 

De praktijk is uitgerust met een aparte operatieruimte voorzien van gasanesthesie en aangepaste apparatuur om de chirurgische ingrepen van uw huisdier onder veilige en hygiënische omstandigheden te laten plaatsvinden. Ook bij het monitoren van de patiënt is de hulp van Caro, onze assistente een groot plusplunt.

BASISCHIRURGIE

 

Bij de dierenarts zelf kan u terecht voor basisingrepen zoals sterilisaties, castraties, tandverzorging alsook het verwijderen van huidmassa's.

GESPECIALISEERDE CHIRURGIE / ORTHOPEDIE

 

Ook voor meer gespecialiseerde chirurgie kan u bij ons terecht . Wij werken hiervoor samen met een free-lance dierenchirurg & orthopedist, genaamd Kathelijn Vermote.

 

Henskens Astrid

-

Dierenarts

Ze behaalde haar diploma aan de faculteit diergeneeskunde van de UGent.
Zowel tijdens als na haar studie kreeg ze de kans om mee te draaien in 1ste en 2de lijns klinieken waar verschillende specialisaties zoals cardiologie, interne geneeskunde, medische beeldvorming, neurologie en chirurgie aan bod kwamen. Ze hecht veel belang aan een permanente nascholing om haar kennis en praktische vaardigheden op zoveel mogelijk domeinen binnen de diergeneeskunde uit te breiden ( vb. echografie, oftalmologie, dermatologie,...). Als jonge en dynamische kracht is zij dan ook vol verwachting om jullie trouwe viervoeter met veel liefde, enthousiasme en zorgvuldigheid te behandelen!

 

Deleener Caro

-

Dierenartsassistente

Caro Deleener heeft dierenzorg gestudeerd aan de hogeschool Gent. In 2018 is ze afgestudeerd als dierenartsassistente. Jullie kunnen bij haar terecht voor het afhalen van medicatie en voeding en zij staat steeds klaar om te assisteren bij het behandelen van jullie trouwe viervoeter.

Vermote Kathelijn

-

Freelance dierenchirurg weke delen en orthopedie

Kathelijn studeerde in 1999 af als dierenarts aan de universiteit diergeneeskunde Gent. De eerste 5 jaar werkte ze als eerstelijnsdierenarts . In 2004 begon ze als assistent weke delen chirurgie aan de faculteit diergeneeskunde te Merelbeke. Kort nadien (2006-2010) begon ze aan een vierjarige opleiding tot chirurg bij de ECVS waarin ze de kneepjes van het vak leerde van de besten in Europa. Als freelancer begon ze zich naast weke delenchirurgie steeds meer toe te spitsen op orthopedie en neurochirurgie. In 2011 stond ze aan de wieg van DAC Hond en Kat in Deinze waar ze de chirurgie uitbouwde tot een referentie in de sector.  Vanaf 2019  neemt ze de draad van het freelancen opnieuw op.

 

Galerij

Diensten 

Team

 
Chirurgie Choco

Choco

Choco mankte plots op zijn linker achterpoot. Met behulp van een radiografie zag de dierenarts....

Konijnentanden-800x533.jpg

Tanden konijn 

Wist u dat tandproblemen frequent voorkomen bij konijnen?

kat mondmasker.jpg

COVID 19

Om de veiligheid van AL onze klanten te garanderen vragen wij u volgende maatregelen in acht te nemen

 

News

Contact

ADRES & MAIL 

Postweg 119 , 1602 Vlezenbeek​

 

dierenarts.henskens@gmail.com
 

 

OPENINGSUREN
OP AFSPRAAK 

9:00  - 19:00 

Maandag -vrijdag 

 

09:00  - 12:00 

Zaterdag

Weekend:

24h/24h wachtdienst voor spoedgevallen (02/567.92.12)

CONTACTFORMULIER 

© 2020 by Dierenarts Henskens

medische beeldvorming met echografie en radiografie